Loop even binnen

bij Jongen Opticiens & Optometrie

Openingstijden

  • maandag:13.00-18.00 uur
  • dinsdag:09.00-18.00 uur
  • woensdag09.00-18.00 uur
  • donderdag:09.00-21.00 uur
  • vrijdag:09.00-18.00 uur
  • zaterdag:09.00-17.00 uur
  • (koop)zondag:Gesloten

Nachtlenzen

Nachtlenzen

Beter zien terwijl u slaapt
Nachtlenzen draagt u alleen tijdens het slapen. Overdag laat u ze uit, terwijl u toch de hele dag scherp zicht hebt.

Veilig en comfortabel
Nachtlenzen bestaan uit een extreem hoog zuurstofdoorlatend vormstabiel materiaal. Dat maakt ze zeer comfortabel en geschikt om mee te slapen. Het grote voordeel is dat de ogen overdag volledige rust krijgen. Dat maakt ze ook zeer geschikt voor kinderen en mensen met gevoelige ogen.
Nachtlenzen zijn ideaal voor:kinderen (buiten spelen, zwemmen, naar school gaan).sporters, verblijf in stoffige omstandigheden en/of in ruimtes met droge luchtgevoelige ogen. Kortom voor iedereen die graag goed wil zien zonder bril of contactlenzen en zonder de nadelen en risico’s van een operatie. Nachtlenzen zijn geschikt om bijziendheid te verbeteren van - 0.50 tot en met - 5.00. De lens corrigeert ook kleine cylindersterktes tot -2.00
Nachtlenzen moeten na één jaar worden vervangen.

Werking
Gedurende de nacht zorgen de contactlenzen ervoor dat de vorm van het hoornvlies heel geleidelijk wat vlakker wordt. Tussen de Nachtlens en het oog zit altijd een laagje traanvocht. De nachtlens heeft daardoor geen direct contact met het oogoppervlak. Wel zorgt dit laagje vocht voor een heel lichte druk en daarmee een verandering van het hoornvliesoppervlak.

Uw optimale effect
Met onze meetapparatuur houden we de veranderingen nauwkeurig bij. Meestal bereikt u het optimale effect na enkele dagen tot soms enkele weken. Dit is onder andere afhankelijk van de sterkte. Dit optimale effect houdt in dat u overdag zonder contactlenzen de hele dag scherp ziet. Het effect van de nachtlenzen stopt als u overgaat op andere lenzen of een bril. Het gaat dus niet om een permanente verandering van het hoornvlies.

Onderzoek
Welke verbetering kunt u bereiken met nachtlenzen? En zijn uw ogen geschikt voor de nachtlenzen?
Onze optometrist doet eerst een uitgebreid onderzoek. Hij bekijkt uw ogen onder andere met een sterk vergrotende biomicroscoop en meet de oogdruk. Ook kijkt hij hoe de ogen bewegen, scherpstellen en samenwerken, wat de sterkte is en wat de precieze gezichtsscherpte is met en zonder correctiemiddel. Ook maakt de optometrist een uiterst nauwkeurige “landkaart” met de corneatopograaf. Met een speciaal computerprogramma worden al deze gegevens uitgewerkt om de juiste individueel bepaalde contactlenzen te kunnen maken.


Uitgebreide uitleg en nazorg
U krijgt van de optometrist een uitgebreide uitleg over de lenzen. Die informatie krijgt u ook op papier mee. Uiteraard zorgen wij voor een uitgebreide nazorg en komt u de eerste tijd een aantal keren terug voor controles. Daarna komt u 4x per jaar op controle.