jongen-opticiens-slide-oogzorg-1

De beste oogzorg krijgt u bij Jongen Opticiens & Optometrie in Heerlen

Uw ogen zijn een waardevol bezit, daar bent u het ongetwijfeld mee eens. Want net zoals goed kunnen horen, is het belangrijk dat u alles om u heen goed ziet om te blijven genieten van de wereld om u heen. Helaas is het waar, maar de gezondheid van onze ogen gaat vaak langzaam achteruit. Het is daarom verstandig om met enige regelmaat een optometrist te bezoeken voor een oogonderzoek. Bij Jongen Opticiens & Optometrie kunt u altijd terecht voor de best mogelijke oogzorg in Heerlen. Stap gerust eens binnen!


De optometrist: wat en wanneer?

Het team van Jongen Opticiens & Optometrie bestaat uit goed opgeleide vakmensen, waaronder opticiens en optometristen die u altijd zo goed mogelijk zullen helpen. U leest het goed: we hebben ook gediplomeerde optometristen in huis. Een optometrist doet andere dingen dan een opticien. Een opticien voorziet u van advies over brillenglazen en een passend montuur. De optometrist helpt u wanneer u last heeft van uw ogen en kan deze onderzoeken op oogziekten en afwijkingen. Voor een optimale gezondheid van uw ogen is het belangrijk om regelmatig een optometrist te bezoeken, vooral wanneer u last heeft van klachten of denkt dat er iets aan de hand is. Blijft u bijvoorbeeld last houden van branderige ogen of ziet u vlekken? Hoe ‘onschuldig’ de klachten ook lijken: schroom niet en kom gerust eens langs zodat we u kunnen helpen. Voor een afspraak met de optometrist heeft u geen verwijsbrief van de huisarts nodig. De optometrist kan u wel doorverwijzen naar de oogarts of een andere specialist in het ziekenhuis.

Maak een afspraak

oogonderzoek

Oogonderzoeken bij Jongen Opticiens & Optometrie

De wereld van optometrie kent voor de optometristen van Jongen Opticiens & Optometrie geen geheimen. We beschikken over de beste apparatuur, de meest actuele vakkennis en we nemen altijd de tijd om u zo goed mogelijk te helpen. Bij ons kunt u dan ook terecht voor verschillende oogonderzoeken:

 • Oogmeting

  Bij Jongen Opticiens & Optometrie wordt uw brilsterkte altijd gemeten door gediplomeerde vakmensen. En dat is niet overal zo. Het beroep van opticien is namelijk niet beschermd. Dat betekent dat iedereen zich opticien mag noemen en dus uw ogen mag opmeten. Vakkennis en het werken met de nieuwste, geavanceerde apparatuur zijn twee van de pijlers van ons bedrijf. U zult begrijpen dat we deze oogmeting niet kostenloos kunnen doen. Een oogmeting kost € 25. Koopt u daarna een bril bij ons? Dan wordt dit bedrag meteen in mindering gebracht. 

 • Optometrisch onderzoek

  We gebruiken diverse testen en testmethoden om de algehele conditie van het oog te bepalen. Het voorste oogsegment, uw ooglens en het netvlies worden beoordeeld. Het netvlies wordt in (bijna) alle gevallen beoordeeld met behulp van pupilverwijdende oogdruppels. Ook wordt de oogdruk en het gezichtsvermogen gemeten. De kosten voor dit onderzoek bedragen € 50.

 • Glaucoomonderzoek
  
Glaucoom beschadigt de oogzenuw waardoor uw gezichtsveld vermindert. Vroegtijdige opsporing van glaucoom is belangrijk om verdere schade te voorkomen of beperken. Het onderzoek bestaat uit een oogdrukmeting, een oogscan, het beoordelen van uw kamerhoek en het beoordelen van de zenuw door middel van een oogspiegel én een netvliesfoto. De kosten voor het glaucoomonderzoek bedragen € 50.

 • Macula degeneratie onderzoek

  Bij deze oogaandoening sterven de kegeltjes in de ‘macula lutea’ of gele vlek, het centrale gedeelte van het netvlies, af. Tijdens het onderzoek wordt uw netvlies met een OCT-scanner onderzocht, waardoor verschillende weefsellagen zichtbaar worden. Naar aanleiding van dit onderzoek kunnen wij u adviseren of er actie ondernomen moet worden. De kosten voor het macula degeneratie onderzoek bedragen € 50.

 • Droge ogen onderzoek

  Droge ogen is een van de meest voorkomende klachten in onze optometrie praktijk. Dit kan klachten geven als hoofdpijn, branderige ogen, roodheid, wazig zien of zelfs algehele malaise. Bij dit onderzoek wordt gekeken naar de hoeveelheid en kwaliteit van uw traanfilm en doen we een controle van het voorste oogsegment. Daarna ontvangt u een advies omtrent de mogelijkheden van behandeling. De kosten bedragen € 50.

 • Blephex behandeling 

  Als u last heeft van droge ogen, kunt u altijd een afspraak maken voor een BlephEx behandeling. Tijdens deze behandeling reinigen we in zes tot acht minuten uw oogleden met een microsponsje. Voor een goed resultaat, raden we aan de behandeling elke vier tot zes maanden te herhalen. De kosten voor de behandeling bedragen € 40.


 • Fixatie Disparatie-onderzoek

  Fixatie disparatie is een probleem in het samenwerken van de ogen, dat grote gevolgen kan hebben voor het functioneren op het werk, op school, in het verkeer en bij het sporten. Eigenlijk speelt het een rol bij alle dagelijkse activiteiten, omdat 80% van de informatie ons via de ogen bereikt. Klachten die voor kunnen komen bij fixatie disparatie zijn:

  - Verkrampte spieren nek/schouders
  - Neiging tot dubbelzien
  - Moeilijk afstanden kunnen inschatten
  - Lichtgevoelig zijn
  - Beeld is onrustig of vervaagt; beelden schuiven in elkaar of ze dansen
  - Moeilijkheden met het lezen en het leren
  - Niet lang kunnen lezen
  - Fixatie problemen
  - Algehele vermoeidheid aan het eind van de dag  Met de juiste testen wordt er bepaald of er echt sprake is van fixatie disparatie en of dit gecorrigeerd moet worden met een bril of prismabril. De kosten voor het Fixatie Disparatie-onderzoek bedragen € 65.

Kortom, stap gerust binnen bij Jongen Opticiens & Optometrie in Heerlen voor een (preventief) oogonderzoek door de optometrist. We helpen u graag verder! 

Maak een afspraak


Lees meer over de zorg voor uw oog


Top